Skuldersmerter

Skuldersmerter

Computerarbejde er meget belastende for skulderene. Trapez-musklen (musculus trapezius) sørger for løft og stabilisering af skulderen. Tilstrækkelig forsyning med energimaterialer og bortskaffelse af affaldsstoffer er afgørende for velfungerende muskler. Hvis De spænder musklerne, presses blodet ud pga. presset på arterierne. Når musklerne slappe af igen, sænkes presset på blodkarrene, så disse åbnes igen. Derfor er en regelmæssig afveksling mellem sammentrækning og afslapning godt for blodgennemstrømningen i musklerne.

Den statiske belastning af skuldrene forhindre en korrekt blodgennemstrømning. Hvis De sidder med optrukne skuldre er der ingen "pumpefunktion" i musklerne. Affaldsstoffer forbliver i kroppen. Smerten, som herigennem kan opstå, forårsager muskelspændinger. Denne situation er kendt som "syre" i musklerne og er en af de mest almindelige årsager for RSI. Det er derfor vigtigt at indtage en arbejdsstilling med afslappede skuldre.

Skulderproblemer? Disse kan være meget irriterende. De kan reduceres eller endda afhjælpes med ergonomiske produkter fra Ergonomique. Håndledsstøtter, skærmholdere, laptopholdere og dokumentholdere bidrager til at indtage den korrekte arbejdsholdning.

 

 

Pijn in de schouder